luni, 28 noiembrie 2011

Prietenia


E o chestie delicata … de ce , habar nu am … multi se considera prieteni , dar nu asa multi sunt…
Prietenia este un lucru care tine de fiecare persoana...O persoana care se caracterizeaza prietenoasa este aceea care este disponibil tuturor , in sesnu sa-i ajute , sa dea sfaturi , de aceea este si proverbul...
PRIETENII LA NEVOIE SE CUNOSC
Prietenia pentru mine e o legatura intre doua persoane…aceasta legatura e bazata pe afectiune,ajutor reciproc,sentimente de amicitie,sinceritate… mai jos ai o definitie a prieteniei..din punctu meu de vedere: Prietenie= Sentiment de simpatie, de stima, de respect, de atasament reciproc care leaga doua persoane; legatura care se stabileste între persoane, pe baza acestor sentimente; amicitie.
Sa ai prieteni e un privilegiu. …sa-i pastrezi, este insa o arta ; deaceea prieteniile adevarate sunt rare….iar tu, prieten ce ti-ai gasit prietenul, ai grija de el si respectal….te va respecta si-ti va fi apa de izvor cand sufletul iti va fi secat….iti va deschide portite cand toate drumurile vor parea blocate pentru tine….PORUNCILE RIETENIEI
*.Sa respecti prietenii ca pe o piatra rara!
*.Sa iubesti pe fiecare din prietenii tai fara gelozie!
*.Sa impartasesti cu generozitate si altora din prietenia ta!
*.Sa intretii prietenia prin discutii dese si folositoare!
*.Sa-ti incredintezi cu simplitate si incredere prietenilor,durerile si bucuriile!
*.Sa te manifesti prietenilor tai cu sinceritate,asa cum esti tu insuti!
*.Sa ai grija sa-ti sustii prietenii cu fidelitate in necazurile lor!
*.Sa ierti cu usurinta prietenilor tai toate defectele!
*.Sa te straduiesti sa-i faci mai buni pe prietenii tai!
**.Sa construiesti cu prietenii tai o lume mai buna!Ce este un prieten? Cum îl poti avea? Cum îl poti pastra? De ce avem nevoie de prieteni?
„Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste”. Un prieten adevarat este cel care, în caz de nevoie, te ajuta, este cel care ramâne lânga tine când toti te parasesc. Cei mai buni prieteni trebuie sa fie parintii,fratii, rudele apropiate. Dar,…de cele mai multe ori, nu este asa! De ce? Unii tineri nu-si doresc compania celor mai în vârsta decât ei, nu-si cauta prieteni printre cei vazuti bine în societate. Mai târziu vor culege ce au semanat!
„Spune-mi cu cine te însotesti, ca sa-ti spun cine esti!” Dur, dar adevarat! Este bine ca adolescentii sa ceara ajutorul parintilor pentru alegerea prietenilor. Unii spun: „M-am saturat de cicaleala de acasa,permanent cineva sa-mi reproseze ca nu ma îmbrac cuviincios, ca nu sunt punctual, ca dau din ce în ce mai rar pe la scoala etc. Ce tot vor ceilalti de la mine? Atâta „contabilitate”, atâta control! De parca nu pot sa ma descurc si singur…Prietenii mei sunt cei care asculta aceeasi muzica ca si mine, au aceeasi tinuta si se distreaza ca lumea! Asta-i tot!”
„Cine-si face multi prieteni, îi face spre nenorocirea lui!” Prietenii sunt cu gramada atunci când ai bani, masina, onoare, faima si înfatisare de invidiat. Dar este suficient un accident care te mutileaza si esti…singur! Abia atunci vezi cine ti-a fost prieten cu adevarat.
Un prieten adevarat îti poate face observatii asupra comportamentului(dar nu în public).
Câteodata sa fii la locul potrivit cu oamenii potriviti valoreaza mai mult decât toata fericirea din lume. Fericirea e ceva extrem de relativ iar atunci când se termina de obicei încep belelele. Prietenia e mai mult decât râsete si voie buna, e o garantie ca nu vei fi singur când ai probleme, ca o sa fie cineva la celalalt capat al telefonului atunci când vrei sa vorbesti, chiar daca e trecut de miezul noptii. Fericirea vine si trece dar despre prietenie se spune ca poate dura toata viata. Fericirea niciodata nu o sa stii cum sa o obti dar prietenia ... prietenia e rodul sentimentelor si a tot ce ai investit în celalalt, se hraneste cu caldura si lumina a doua suflete si creste si înfloreste de câte ori ai nevoie de un strop de speranta, de câte ori ai nevoie de cineva ... daca stii cum si unde sa privesti, vei descoperi tot ce ma chinui eu sa descriu aici. Prietenia nu moare, ci dupa fiecare cearta se întareste, devenind mai puternica si mai speciala. O prietenie se bazeaza pe defecte, defecte care va apropie pentru ca stiti sa le acceptati, stiti sa le transformati în altceva, se bazeaza pe acele chestii care în loc sa va faca sa va urâti sau sa va îndepartati, va fac sa va iubiti mai mult decât înainte. De multe ori, e un motiv în plus sa continui.
Oamenii frumosi din viata mea sunt putini, si aici n-o sa pun în calcul ciudata trasatura a caracterului meu de a vedea aproape orice om nou ca frumos si lipsit de defecte, de asta rectific: oamenii frumosi de suflet din viata mea sunt putini, cât o mâna si jumate.
Oamenii aia frumosi de suflet din viata mea nu o sa plece niciodata, pentru ca întîi de toate nu o sa-i las eu, numiti-o cum vreti: navala de naivitate sau speranta sau nestire ori ne-experienta.
Aici se numara persoane ca: Roxy[BFF>:D<],Ary[BFF>:D<],Miry[BFF>:D<],Matza[prietena buna>:D<],Nyko[BFF>:D<],Mya[BFF>:D<],Creatza[BFF>:D<],Elly[BFF>:D<],Ynna[BFF>:D<],Andy[BFF] .[nu sunt totzi si nu sunt nici in oridne fiindca nu as putea sa fac o ordine a lor]
Mai sunt persoane care imi sunt prieteni dar am considerat ca sunt suficiente cele enumrate mai sus.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu