Desene Animate

marți, 6 decembrie 2011

Sucurile cu si fara acid


Şi până acum medicii au atenţionat că sucurile de fructe şi cele acidulate fac rău dinţilor.

Însă, cele mai recente teste realizate de Centrul Medical al Universităţii Rochester, din New York, au demonstrat că pericolul este mult mai mare decât se credea.

Testele, realizate în premieră, au arătat că cel mai periculos este sucul de portocale, care poate distruge smalţul dinţilor în proporţie de 85%.
Cercetătorii Universităţii din Rochester spun că sucul ar trebui consumat doar cu paiul şi doar în timpul mesei pentru că efectele să nu fie atât de tragice.
Şi nu este vorba despre sucurile cu acid, ci chiar de cele naturale.
Sucurile interacţionează şi cu medicamentele, putând anula efectul acestora.
Studiul a apărut la puţin timp după ce o cercetare anterioară a arătat că sucul de fructe reduce dramatic acţiunea medicamentelor contra cancerului, a bolilor de inimă şi a presiunii arteriale.
Testele au mai arătat că sucul de portocale, mere şi grapefrut anulează efectele benefice ale unor antibiotice sau pilule contra temperaturii ridicate.
Tocmai de aceea, specialiştii avertizează că, în timpul tratamentelor, pacienţii ar trebui să consume doar apă.

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o Coca-Cola?
- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- >60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- >60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- >60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor. 

Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.
Nu Coca-Cola in sine e dusmanul aici. Este vorba de combinatia dinamica dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, iar acestea se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu